Náray Erikát mindenki ismeri. Ha az ember nem jár az Operettszínházba, nem néz musicaleket, nem hallgat zenét, akkor is találkozik Erikával, hiszen szinte nincs külföldi sikersorozat, amelyben ne ő kölcsönözte volna valamelyik szereplőnek a hangját. Elképesztően sok sorozatot szinkronizált, és rengeteg zenés produkcióban játszott és játszik.

Náray Erikát mindenki ismeri. Ha az ember nem jár az Operettszínházba, nem néz musicaleket, nem hallgat zenét, akkor is találkozik Erikával, hiszen szinte nincs külföldi sikersorozat, amelyben ne ő kölcsönözte volna valamelyik szereplőnek a hangját. Elképesztően sok sorozatot szinkronizált, és rengeteg zenés produkcióban játszott és játszik.

Például 2003 márciusától a Mozart! -on kívül szerepel a Rómeó és Júliában (Dadjka), a Sweet Charityben (Gagarina) és a Hello Igenben (Prostituált), a Szépség és a szörnyeteg című Walt Disney produkcióban (Teamama ). 2009 júliusától a Szép nyári nap című Neoton musicalben alakítja Rózsikát a tábor szakácsnőjét, vagy Panni nénit az orosztanárt. 2010. január 19-től már a Lili bárónő című operettben Illésházy Krisztina grófnőként szerepel. 2010 márciusától egy újabb Lévay-Kuncze musicalben a Rebeccában alakítja Mrs. Van Hoppert.
2005-ben elnyerte a színházi közönségdíjat, a Súgó Csigát, mely élete egyik legkedvesebb szakmai emléke.

Megmutatkozott a tehetséged gyerekkorodban?

Hacsak úgy nem, hogy hamarabb tudtam énekelni, mint beszélni. Nem is az egercsehi általános iskolába jártam, hanem Egerbe, mert ott volt zenei képzés. Furcsa volt ez abban az időben, én voltam a faluból az egyetlen gyerek, aki nem a helyi iskolába jár. Aztán a középiskolát már Szentesen végeztem, jó messze az otthonomtól, akkor 9 óra volt a vonatút, ha haza akartam menni. Ennyi idő alatt ma szinte el lehet repülni Amerikába. Megtanultam az önállóságot, ezért amikor a főiskolára kerültem, majd dolgozni kezdtem, nem volt újdonság, hogy fenn kell magamat tartanom, és egyedül is helyt kell tudnom állni.

Érdekes, hogy a Színművészeti Főiskolán prózai színésznőként diplomáztál, mégis leginkább zenés darabokban játszol…

Elvégeztem a Liszt Ferenc Zeneakadémián a jazz tanszakot is, szóval nem csak úgy egyszerűen belepottyantam a zenés darabokba, de az tény, hogy prózai színésznő is vagyok. Egy időben rengetget szinkronizáltam, sőt, a főiskola után rögtön egy tévéjátékban is szerepeltem, de mivel tévéfilmek, tévéjátékok ma alig készülnek, nem sok prózai szerepet kaptam. A zenés műfaj viszont rám talált, és ebben valóban nagy örömömet lelem, ugyanakkor természetesen vágyom a prózai darabokra is, talán azok is rám találnak hamarosan.

Az egyik legismertebb szinkronszereped Dana Scully, az X Akták FBI ügynökének hangja volt…

Igen, és nagyon örülök, hogy ezen kívül is sok szinkronszerepet kaptam. Ismertséget hozott a szinkronizálás. A színházba néhány néző a sorozatbeli énem miatt jön el, és azért néz meg, mert kíváncsi arra, hogy milyen vagyok az életben.

Mivel telik a nyarad?

Rettenetesen izgalmas ez az időszak a számomra, mert a közeljövőben készül el a második CD-m, ami azért is fontos, mert nem feldolgozások szerepelnek rajta, hanem saját dalok, amiket kifejezetten nekem, az én hangomra írtak. A zene Juhász Attilát dicséri, a szövegeket én írtam. Most rengeteget dolgozunk, készül a borító, a videoklipet forgatunk…

Manapság nem nagy üzlet a lemezkiadás…

Valóban, a letöltések miatt egy lemez szinte csak kiadással jár, bevételt nem hoz. Nem is ez a lényeg, tulajdonképpen a CD olyan, mint egy névjegy, egy másik oldalát is megmutatja az embernek, olyan oldalát, amit esetleg nem ismernek.

Hogyan tudod megoldani, hogy a kislányod, Kamilla ne érezze a hiányodat?

Nagy szerencsémre édesanyám igazi mobilis nagymama. Imádják egymást a lányommal, és ha hétköznap fellépésem van, akkor jön, és itt van nálunk, amíg szükséges, hétvégén pedig elviszi magával Kamillát Egercsehibe. Így sosem volt szükségem bébiszitterre, ami nagy öröm, mert el sem tudom képzelni, hogy egy idegen úgy tudna bánni a gyerekemmel, mint a nagymamája. Ennél ideálisabb nem is lehetne a helyzet. Anyukám örömmel jön, Kamilla pedig szeret vele lenni. Sütnek, főznek együtt, feladata van a kislányomnak is, látja hogyan, miből készülnek a sütemények, vagy akár a kenyér. Részt vesz a lekvár főzésben, a diópucolásban, megismeri, megtudja azt, hogy például a zserbó nem a cukrászdában terem, hanem akár egy egész napos munka összehozni, ha az ember mindent a saját kertjéből, a saját kezével készít el.

Jó formában vagy, levágattad a hajadat is, újítasz?

Igen, a teljes megújulás útjára léptem, csupa jó dolgot csinálok, jót eszem, tele vagyok energiával. A hajvágatás is a megújulás része, és az, hogy Bárányos Zsuzsához járok formálódni, alakulni, feszesedni, ami nem csak a testemnek, hanem a lelkemnek is jót tesz, hiszen ez egyben kikapcsolódás is nekem. A barátnőm hozzá jár egy ideje, legendákat zengett a hatékonyságáról és valóban nagyon látványos eredményeket értek el, ezért úgy döntöttem, hogy magam is kipróbálom.

Milyen kezeléseket veszel igénybe Zsuzsánál?

A kavitációs zsírbontást alkalmazza nálam, ami az én esetemben egy helyi alakformálás, és bőrfeszesítés. A legtöbb nőnek vannak kisebb-nagyobb gondjai a testével, ezeket hatékonyan lehet kezelni ezzel a módszerrel, nem fáj, nem kellemetlen, ráadásul Zsuzsa még isteni teával is kínál közben, úgyhogy kifejezetten wellness érzés a kezelés.

Az eredményekhez nyilván szükség van a te együttműködésedre is, igaz?

Ez így van, ha nem tartom be a szabályokat, akkor hiába dolgozik rajtam Zsuzsa, nem fog működni a kezelés. A legfontosabb szabály, hogy napi 3 liter folyadékot meg kell inni, lehetőleg vizet. Nem tanácsos összevissza enni. Nem diétára gondolok, de a kalóriabombákat érdemes kerülni, hiszen egyetlen fogyasztó, vagy formáló módszer sem működik, ha az ember naponta megeszik öt-hat franciakrémest a déli töltött káposzta után.

Érzed a hatást?

Határozottan. Nekem nincsenek striáim, nincs narancsbőröm, de a feszesítés azért rám is rám fér. Amióta ide járok, a bőröm kifejezetten szép, és centikben mérhető az alakformálás hatása is. De én meg is iszom a napi 3 liter folyadékot, egészségesen táplálkozom, úgyhogy semmi akadálya nincs annak, hogy meg is tartsam az eredményeimet. 

Szerző: R. Kelényi Angelika

Szeretettel várom szalonomban!

JELENTKEZZEN KONZULTÁCIÓRA TELEFONON MOST!
 +36 (20) 396 1953